За нас е изключително важно всеки един клиент да получи подходящото лепило или аерозол за своите нужди и да получи информация как да го използва.

Екипа на фирмата и нашите обучени дистрибутори винаги с готовност ще консултират всеки от Вас.

За да бъде консултацията полезна за Вас, преди да се свържете с нас моля да  подготвите следната важна информация:

  1. Какви материали искате да залепите?

Колкото повече информация имате за двата материала, толкова по-лесно ще ни е да Ви препоръчаме лепило. Когато материалът е метал – вида на метала. Различните метали имат различни характеристики и съответно се използват различни видове лепила. При пластмасите е още по сложно. Живеем вече в композитният век и много материали се заменят с различни видове пластмаси. В пластмасите се слагат различни устойчиви добавки ( като PP, PE, EPDM  и други) което също затруднява избора на лепила. Много е важно да намерите някъде печат и индикация ( букви на латиница) какъв е вида на пластмасата.

При гумите и гумените уплътнения имаме също голямо разнообразие.

  1. Влияния върху линията на залепване

   Важно е да знаем дали лепилото ще бъде постоянно изложено на външно атмосферно влияние – Голяма температурна амплитуда, UV лъчи, Влага или постоянно под въздействие на вода и други. Когато говорим за влияние на висока температура е важно да знаем до колко градуса точно.

  1. Изисквания към лепилото

В някой индустрии има специални норми и разпоредби към лепилата който могат да се използват – например Хранително вкусовата промишленост има изискване за специални лепила или аерозоли, който са придружени с нужните сертификати и документи.

  1. Какво сте тествали или използвали до момента и защо не сте доволни?
  2. Икономически параметри – всичко може да се залепи, но дали е изгодно да се лепи или да се купи ново 🙂